spiritsEUROPE и спиритсБЪЛГАРИЯ са готови да подкрепят секторите гостоприемство и туризъм

 

Всички представители на производителите и търговците на спиртни напитки в Европейски съюз казваме: #WeStandReady (В готовност сме!). Това е призив за координирани действия, които да доведат до безопасно за клиентите отваряне на хотели, ресторанти, кафенета и барове (ХоРеКа). Целта е устойчиво и дългосрочно възстановяване на сектора за гостоприемство и туризъм в Европа.

Измина повече от  година, откакто хотели, ресторанти, кафенета и барове в европейските държави спряха нормалната си работа в името на една хуманна цел – запазване живота на хората и предотвратяване разпространението на Ковид-19. Резултатът е, че  бизнесите, свързани с  гостоприемството и туризма са изправени пред огромни предизвикателства и заплаха от фалит, като наблюдаваме работодатели и работници от сектора, които чакат и стоят безпомощни.

Изминалата година показа, че България, както и цяла Европа се нуждаят от ясни и координирани действия с визия за възстановяване на ХоРеКа сектора. Това може да бъде постигнато от бизнеса, националните правителства и европейските институции само, ако те работят заедно и в тясно сътрудничество. spiritsEUROPE вярва, че трябва:

  • Да се създаде работна група на ниво Европейски съюз и фонд за възстановяване, обединяващ междусекторни представители, национални министри и Европейската комисия.
  • Да се предоставят най-добрите практики и съвети за безопасна работа на ХоРеКа операторите, включвайки всичко, което научихме за Ковид-19 през последната година.
  • Да се подкрепи разработването на цялостна визия за дългосрочно възстановяване на ХоРеКа.

 

Платформата #WeStandReady и нашата готовност коментира Улрих Адам, Генерален директор на spiritsEUROPE:

„Бизнесите, свързани с гостоприемство и туризъм, не само поддържат милиони работни места в Европа, но са част от наследството ни и често формират гръбнака на нашите общности. Гостоприемството и цялата верига за доставки трябва да бъдат поставени в основата на фонд за възстановяване от ЕС и във всеки един от националните планове за възстановяване. В краткосрочен план очакваме операторите да получат най-добрите съвети и насоки за това как да работят безопасно, за да осигурят устойчива стратегия за безпрепятствена работа. Всичко това трябва да се случи, докато работим по визия за дългосрочно възстановяване на бизнеса."

В този дух spiritsEUROPE наскоро се присъедини към Tourism Manifesto Alliance и  Hospitality Alliance, за да участва в разработването на конкретни решения за възстановяване на сектор ХоРеКа.

 

„Горди сме да работим с нашите партньори и да допринесем за подпомагане на бизнеса, както и да улесним заведенията с практическата подкрепа, от която се нуждаят. Чрез #WeStandReady искаме да потвърдим готовността си за подкрепа и сътрудничество и се надяваме, че всички други ще последват този призив”, добавя Улрих Адам.

През следващите месеци spiritsEUROPE и ние от спиритсБЪЛГАРИЯ се ангажираме:

  • Да се вслушаме в нашите клиенти от сектор хотели, ресторанти, кафенета и барове, които са ключов фактор в цялостната търговска верига.
  • Да помагаме за получаване на необходимата подкрепа от политиците.
  • Да подкрепяме безопасното общуване в ХоРеКа.
  • Да сътрудничим с всички заинтересовани страни по създаване на устойчива визия за сектора ХоРеКа.
  • #WeStandReady Count us in!

 

Приветстваме всички партньори, с които да работим за трайно възобновяване на европейския сектор за гостоприемство и туризъм. Присъединете се към нас! Нека заедно осигурим бъдеще на работещите в ХоРеКа, клиентите, обществото и европейската култура.

Нашата кампания #WeStandReady е достъпна на

https://westandready.eu/