СЕМИНАР ЗА САМОРЕГУЛАЦИЯ В МАРКЕТИНГА И РЕКЛАМАТА НА СПИРТНИ НАПИТКИ 2016

За първи път през 2016г спиритсБългария и НЛВК ще обединят сили за общи действия в превенция на употребата на алкохол от непълнолетни. Това бе обявено на 2-рия КСО семинар, организиран от спиритсБългария на тема: Саморегулацията в маркетинга и рекламата на спиртни напитки, проведен в Бест Уестърн Сити хотел на 26 април 2016г.

Фокусът на събитието падна върху нуждата от саморегулация в индустрията и стъпките, които се предприемат в тази посока. Гост-лектори бяха Лор Александър от спиритсЮръп, Жералдин Дишамп от Перно-Рикар, г-н Радослав Радев от НЛВК и г-жа Ели Герганова от НСС. Те представиха пред аудиторията следните теми:

  • Как да насърчите Вашия бизнес и защитите икономическите си постижения, г-жа Жералдин Дешимп (Перно-Рикар)
  • Да погледнем назад, за до видим по-добре какво ни чака утре – обзор на инициативите за отговорна консумация на алкохол сред държавите членки на ЕС, г-жа Лора Александър (спиритсЮръп)
  • Защо НЛВК и спиритсБългария си подават ръка – нуждата от обединение на силите в борбата срещу употребата на алкохол от лица, ненавършили пълнолетие, г-н Радослав Радев, Председател на НЛВК
  • Етичната реклама на алкохолни напитки, г-жа Ели Герганова (НСС)

Г-жа Ралица Скорчева-Славова, Председател на сдружението и Изпълнителният секретар съответно запознаха присъстващите с настоящата дейност на спиритсБългария и календара от КСО активности за 2016г.