ШОФИРАНЕ = ОТГОВОРНОСТ

спиритсБългария - Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки, Пътна полиция и СБА (Съюз на българските автомобилисти) подкрепят социално отговорната програма на Перно-Рикар България (член на сдружението) „ШОФИРАНЕ = ОТГОВОРНОСТ“.

Целта е да напомним на бъдещи и начинаещи шофьори (18-25г) за отговорността, която идва с получаването на шофьорската книжка и рисковете, които крие шофирането в нетрезво състояние. Програмата се провежда в 12-ти клас на българските училища и школите за подготовка на водачи на МПС. Тя се състои от специално разработен модул, включващ:

  • Късометражен образователен филм „Моментът никога не е само един“ с участието на популярни български актьори: http://karaiotgovorno.com/
  • Книжка-комикс „Бъди отговорен – не вярвай в митове“, развенчаващ градските легенди за бързо изтрезняване
  • Ръководство за преподаватели с богата информация по темата „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ и примерна методика за провеждане на дискусии

Освен провеждането на горнияобразователен модул, Пътна полиция ще раздава книжката-комикс на всички млади водачи, които получават своето първо свидетелството за правоуправление на МПС в своите 28 областни дирекции.

За повече информация: http://karaiotgovorno.com/