СМЕТКАТА, КОЯТО НЕ ИСКАШ ДА ПЛАТИШ

През 2019 спиритсБЪЛГАРИЯ стартира програма, посветена на отговорната консумация на алкохол  по време на абитуриентските балове в страната. Посетителите на нощни заведения получават от персонала „сметка“ от 15 674 лева, независимо от своята консумация. В „сметката“ присъстват разходи вследствие възможна катастрофа от шофиране в нетрезво състояние като щети по автомобила, увреждане на пътна инфраструктура, престой в болница и лечение, рехабилитация, глоба от КАТ и съдебни разноски. Сумите са изчислени от експертен екип, за да бъдат възможно най-близки до реалността. Най-важното перо в тази „сметка“ е човешкият живот, присъстващ със сума „БЕЗЦЕНЕН“.

Целта на програмата е да напомни на водачите на превозни средства, че сметката за грешно взето решение не е по джоба на никой подрастващ, но изборът е в техните ръце и че алтернатива на шофирането в нетрезво състояние винаги има: http://konsumirai-otgovorno.bg/drive-safely/21-drive-safely/61-assign-your-driver

Програмата е израз на осъзнат социален ангажимент, поет от спиритсБЪЛГАРИЯ към младите хора и обществото като цяло. Нейни партньори са МВР и Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.