Семинар БЪДЕЩЕ И ОТГОВОРНОСТ – спиритсБЪЛГАРИЯ 2018

На 8 май 2018г в хотел Сенс, гр. София се  проведе първият национален семинар на спиритсБЪЛГАРИЯ. Събитието бе поставено в рамките на Българското председателство на Съвета на Европа и протече под надслов БЪДЕЩЕ И ОТГОВОРНОСТ – спиритсБЪЛГАРИЯ 2018. Акцентите в програмата бяха посветени на БРЕКЗИТ и други важни за индустрията теми като изискванията на Лисабонската конвенция спрямо подхода в изписването на калориитенужди и очаквания от Европейското законодателство, възходящите тенденции, и ключовите закони в он-лайн предлагането на спиртни напитки в Европа и др.

ВИП гост на семинара беше Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България, която коментира бъдещите промени в отношенията между българските производители и пазара на острова, както и запазване на пълноценното търговско партньорство между двете страни. Други водещи имена, поканени на семинара бяха Ник Сопър (спиритсЮРЪП), Жералдин Дишамп (Перно-Рикар), Пол Стратър (Браун Форман) и Ели Герганова (Национален Съвет за Саморегулация).

Г-жа Ралица Скорчева-Славова, Председател, представи на вниманието на присъстващите корпоративно-социалните програми на сдружението „РОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ В БАР“, „НЕ ПРОДАВАМЕ АЛКОХОЛ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ“ и „НЕ КАРАМ, КОГАТО СЪМ ПИЛ“, които са отправна точка в пълноценната връзка на индустрията с обществото. „Чрез трите ни национални програми си поставяме за цел да разговаряме с родителите за отлагане на първата употреба на алкохол, да работим с търговците на дребно за спазване на възрастовите ограничения в продажбите и разбира се – да напомняме непрекъснато на шофьорите колко е важно да са отговорни на пътя“, коментира г-жа Скорчева-Славова.